get taxi sofiaOrder online taxi Sofia

get taransfer airport sofiaGet transfer Sofia airport

Booking transfer

Booking details
For return transfers
Powered by BreezingForms

Ако желате трансфер или такси може да поръчате онлайн като попълните елекронната фомата за заявка или да позвъните на някой от посочените телефони.

Предлагаме ви екскурзии (трансфери) до някои от най-красивите кътчета в България.

 

 

Велико Търново

Велико Търново е град със 7000-годишна история, намиращ се в централната част на Северна България по поречието на река Янтра. Известен е с това, че е бил столица на Втората българска държава. Старата част на града е разположена на три хълма: Трапезица, Света гора и Царевец. На хълма Царевец се намират Царският дворец и Патриаршията обградени от дебели крепостни стени.

Заради своето разположение градът представлява забележителна гледка със своите къщи подредени една над друга по склоновете на полегатите хълмове. Многобройни малки мостчета минаващи над реката,  дворци и кули, забележителни музеи, древни колони с писания, оставени от славни български владетели, манастири със забележителни стенописи и средновековната крепост Арбанаси са само малка част от забележителностите намиращи се на това величествено място.

Бачковски манастир

Бачковският манастир е вторият по големина манастир в България, разположен в сърцето на Родопите на брега на Чепеларска река. Той е един от най-старите източноправославни манастири в Европа. Манастирът е с площ почти 8000 квадратни метра на територията му се намират два двора и четири църкви. В близост се намира резерватът "Червената стена", в който има над 20 вида орхидеи, включително и уникалната "Венерина пантофка", която може да бъде видяна само на това място. 

Манастирът е създаден през 1083 година от принц Григорий Бакуриани, виден държавник и военен командир във Византийската империя. По време на Втората българска държава патрон на Бачковския манастир става цар Иван Александър и това е освидетелствано с рисунка на самия него върху сводовете на костницата.

Белоградчишките скали

Белоградчишките скали са група от интересно оформен пясъчник и скални образувания, които са резултат на естествени процеси на ерозия, денудация, ръст от мъхове и лишеи, и други природни фактори. Тяхното формиране започва преди около 230 милиона години. Те са разположени на западните склонове на Стара планина и обхващат площ от 50 km2. Скалите са разделени в няколко групи: на централната група и още четири. Централният този, включва някои наистина забележителни образувания като Адам и Ева, Гъбите, Ученичката, Мечката, Монасите, Дервишът, Конникът, Овчарчето, Лъвът, богинята Бендида, Камилата, Мадоната и Велкова глава. Някои от скалите достига до 200 м височина.

Някои от скалите е получил името си заради звуците, които те произвеждат. Един от тях е Кукувица скала, при която вятъра звучи точно като кукувица. Другият е Мислен Камък, който бръмчи като кошер. и други.

Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта.

Още информациа може да прочетете тук https://bg.wikipedia.org/wiki/Белоградчишки_скали

 

 

 

Рилски манастир

Рилският манастир познат също и като манастирът "Свети Иван Рилски" е най-големият източноправославен манастир в България, намиращ се в югозападната част на Рила планина на височина 1,147 м. над морското равнище. Манастирът влиза в рамките на природен парк "Рилски манастир" и е един от най-важните духовни центове през периода на Българскоро национално възрждане. Мястото е носи името на своя основател, а именно отшелникът Иван Рилски. Днес там живеят около 60 монаси. 

Манастирът е основан през 10-ти век и днес е символ на осъзнаване на славянската културна идентичност след векове на окупация.

Пловдив Стария град

Пловдив е един от най-старите градове в Европа, съвременник на Троя и Микена. Тя разполага с около 8000 години история. Първо беше на споразумение и след това тя се превръща в града по време на Троянската война. Много хора са обитавали това място през вековете и всички от тях са оставили следи на техните култури, които могат да се видят в старата част на града.

Старинен Пловдив Архитектурно-исторически резерват е добре запазен исторически комплекс, разположен върху три от хълмовете на Пловдив: Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе. Резерватът е включен в Световното наследство на ЮНЕСКО предварителен списък от 2004 г. В този древен посетителите на града могат да преведе през различните исторически епохи (от праисторически времена до Античността, Средновековието и Българското възраждане). Комплексът включва множество археологически паметници от тракийската, румънски и средновековието.

Order online transfers in Bulgaria. A transfer from and to Soifa Airport